Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

  • Home
  • Evenimente
  • ROFMA introduce in COR ocupatia de “manager de facilitati”

ROFMA introduce in COR ocupatia de “manager de facilitati”

Dupa un considerabil efort incluzand o documentare extensiva, ROFMA – Asociatia Romana de Facility Management - anunta introducerea in cadrul Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) a ocupatiei de "manager de facilitati", fapt confirmat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Aceasta ocupatie va avea codul 242117 si va fi introdusa in cadrul grupei de baza 2421 – Analisti de management si organizare.


Rezultatul remarcabil obtinut prin acest demers il reprezinta prima recunoastere oficiala a domeniului de facility management, recent aparut in spatiul activitatilor economice din Romania. ROFMA isi amplifica, astfel, in mod considerabil, capacitatea de dialog cu autoritatile publice, sistemul academic si mediul de afaceri in ansamblu, contribuind la pozitionarea corecta si la afirmarea rolulului managerului de facilitati. In acest moment, Romania este una dintre foarte putinele tari din Europa care au recunoscuta oficial ocupatia de manager de facilitati, dovedind astfel ca putem fi un partener serios si demn de luat in seama in comunitatea de specialitate pe plan european.

Referitor la beneficiile rezultand din aceasta recunoastere oficiala, dl. Cristian Vasiliu, director general ROFMA,  a spus:  “Introducerea in COR a ocupatiei va permite ca in cel mai scurt timp sa realizam standardul ocupational pentru managerul de facilitati si sa autorizam cursul de facility management ROFMA, realizat in colaborare cu Universitatea Tehnica Viena, contribuind substantial la realizarea unui limbaj comun intre clientii si furnizorii de servicii de facility management din Romania”.