Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

A FOST APROBAT STANDARDUL OCUPATIONAL PENTRU FACILITY MANAGERI !

In urma demersurilor sustinute ale ROFMA, demersuri initiate inca de anul trecut, Autoritatea Nationala pentru Calificari a aprobat standardul ocupational pentru educatie si formare profesionala, pentru facility manageri, cod COR 242117.

Este un pas important in sfera dezvoltarii profesionale a managerilor de facilitati, avand in vedere ca aceasta oficializare a standardului ocupational  va permite pe mai departe derularea, de catre asociatia noastra, a singurului curs de specializare in facility management recunoscut oficial de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Mai mult, orice program educational oficial care vizeaza specializari pentru ocupatia de manager de facilitati, va trebui sa se conformeze acestui standard pentru a obtine recunoastere oficiala, organizatorii si lectorii urmand sa obtina acceptul  formal si din partea ROFMA pentru derularea acestor cursuri.

In acest moment, prin aprobarea standardului, ROFMA devine una dintre asociatiile profesionale care contribuie la dezvoltarea intregului lant educational vocational, de la recunoasterea ocupatiei, la elaborarea standardului ocupational, organizarea de cursuri de specializare autorizate cu  examene oficiale si emiterea de certificate recunoscute atat de autoritatile romanesti, cat si la nivelul intregii Uniuni Europene.

Este, de asemenea, demn de mentionat faptul ca, prin aprobarea acestui standard ocupational, Romania devine una din putinele tari din Europa care detine un standard ocupational pentru facility management.

Talk to us

085 888 5555