Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

ROFMA la EFMC – European FM Conference

Praga, Cehia, 22-24 mai 2013

La editia din acest an a conferintei, organizata de Euroforum si avand parteneri EuroFM si IFMA, au participat peste 500 de profesionisti în FM din toata lumea. Evenimentul, excelent organizat, a cuprins, in afara conferintei propriu-zise, si un simpozion, mese rotunde, precum si o expozitie specializata. In cadrul conferintei, principalele teme au vizat sustenabilitatea, noi mijloace de lucru, externalizarea vs. internalzarea serviciilor si FM in sectorul public. Studiile din cadrul simpozionului stiintific au vizat atat solutii de accentuare a valorii adaugata in FM, cat si inovatia in FM, fiind sustinute in majoritate de reprezentanti ai mediului academic din tarile nordice si Olanda.

La masa rotunda cu tema "Specificul si dezvoltarea sectorului FM in tarile din estul Europei”, la care au participat membrii ROFMA, au fost dezbatute subiecte privind educatia, standardizarea, cooperarea si impactul diferentelor culturale in FM.
Dir. General ROFMA, dl. Cristian Vasiliu, a propus realizarea unei platforme de dialog in acord cu obiectivele si politicile EuroFM, menita sa identifice punctele de interes comune si sa realizeze proiecte utile sectorului de FM din tarile Europei de est. Propunerea a fost acceptata, urmand a se stabili detaliile in cel mai scurt timp. Expozitia FM a grupat 22 de firme participante, inclusiv o firma din Romania.

 

Tendintele generale legate de Facility Management, rezultate din prezentari si din discutiile cdintre participantii, sunt:
 - accent pe contributia FM la „aducerea de valoare in business”
 - FM, element tot mai important in cresterea productivitatii la locul de munca
 - latura relatiilor interumane incepe sa prevaleze in FM, fata de partea tehnica a activitatii.
Interventiile si propunerile participantilor romani, primite cu intreres, au avut in vedere:
 - organizare la Bucuresti a Congresului European de FM in anul 2015
 - organizarea, cu sprijinul IFMA, unei expozitii internationale de facility management la Bucuresti, in anul 2014, cu acoperire sud-est europeana
 - realizarea unor studii de benchmarking si a unor proiecte de cercetare aplicativa.

Urmatoarea editie a EFMC va avea loc in anul 2014 la Berlin.