Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

Real Estate, Quo Vadis? – editia 2018

ROFMA - Asociatia Romana de Facility Management va invita, in calitate de asociatie partenera, la Conferinta Real Estate, Quo Vadis?, organizata anual de revista germano-romana de business DeBizz Magazine si proiectul Romania Durabila. An de an, evenimentul isi propune sa analizeze atat oportunitatile de dezvoltare ale pietei imobiliare si de constructii, cat si principalele provocari intampinate de jucatorii de profil – dezvoltatori, constructori, arhitecti, producatori de materiale sau furnizori de servicii.

Real Estate, Quo Vadis? – editia 2018

 

In contextul unei cresteri economice record, de 7%, piata de real-estate si-a consolidat evolutia pozitiva in 2017, volumul investitiilor imobiliare urcand la aproximativ un miliard de euro. Pentru acest an, analistii estimeaza un nou avans al activitatii de dezvoltare imobiliara pe baza proiectelor aflate in lucru sau anuntate, apetitul dezvoltatorilor fiind in continuare sustinut atat de cererea venita din Capitala, cat si din marile orase din tara.

Piata constructiilor, in schimb, evaluata la circa 9 miliarde de euro, depinde in mare masura de investitiile publice si este inca departe de efervescenta atinsa inaintea crizei financiare. Anul trecut, volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o scadere de 5%, potrivit datelor anuntate de INS. Constructorii sunt in continuare afectati de numarul insuficient de muncitori specializati, deficitul de forta de munca calificata fiind, de altfel, o provocare la nivelul intregii economii.

Pe segmentul materialelor de constructii, sustinut in actuala perioada in principal de comenzile venite din sectorul privat, anul 2017 a adus atat proiecte de investitii greenfield sau de extindere a facilitatilor de productie existente, cat si schimbari de actionariat.

O alta tema care se va regasi, din nou, pe agenda discutiilor este cea a solutiilor eficiente si „inteligente” – smart building, smart cities – si a rolului acestora in promovarea unei dezvoltari urbane durabile si sustenabile.

 

Tematica evenimentului:

 • Piata de real-estate in 2018. Care sunt principalele trenduri si perspective de dezvoltare? Cum vor evolua in acest an principalele sectoare – office, comercial, rezidential si industrial? De unde vine cererea?
 • Cum prognozeaza constructorii evolutia pietei in acest an si ce asteptari au de la autoritati? Cum poate reveni industria de profil la gloria anilor de boom economic?
 • Producatorii continua investitiile in extinderea si modernizarea capacitatilor locale de productie, dar prospecteaza si pietele vecine. Care sunt perspectivele de crestere in perioada urmatoare si cand va ajunge piata locala de materiale de constructii la maturitate?
 • „Smart Building” pentru „Smart Living”: Cladirea prezentului versus cladirea viitorului. Cum construim „verde” si ce solutii „smart” trebuie implementate pentru orase inteligente?
 • Optiuni de finantare in imobiliare, pentru dezvoltatori si cumparatori. Care este impactul Programului „Prima Casa” asupra sectorului rezidential, la aproape un deceniu de la lansare?
 • Business pe orizontala si colateral: amenajari, utilitati, solutii moderne, mobilier si design.

 

Pe cine veti intalni aici:

Evenimentul aduce fata in fata reprezentanti ai companiilor imobiliare, fondurilor de investitii, dezvoltatorilor, companiilor de constructii, producatorilor de materiale de constructii, reprezentanti ai autoritatilor guvernamentale, mediului diplomatic vorbitor de limba germana si lideri de opinie.
> Comunitatea de business, consultanti si experti in domeniile analizate in cadrul panelurilor de discutie.
> Principalii factori de decizie – reprezentanti ai autoritatilor publice care pot stimula mediul investitional.

 

Speakeri:

 • Cristian Vasiliu, Director General ROFMA
 • Sebastian Metz, Manager General AHK Romania
 • Affan Yildirim, Manager General Anchor GRUP
 • Mru Patel, CEO ePropertyWealth.com
 • Costin Banica, Head of Industrial Agency JLL

 

Organizator al evenimentului: DeBizz Magazine

Mai multe detalii despre eveniment gasiti in acest link.

Talk to us

085 888 5555