Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

World FM Day 2019

 

World FM Day 2019Sărbătorim Facility Managementul împreună cu specialiștii din întreaga lume!

Valeriu Petrescu, 15 mai 2019

World FM Day este ziua noastră, a tuturor celor implicați în acest domeniu, zi care celebrează și reafirmă recunoașterea profesiei de facility manager, alături și împreună cu ceilalți specialiști care formează echipele de facility management active în mediul construit, peste tot în lume. Mulțumită competenței și dedicării facility managerilor, spațiile acestui mediu sunt menținute în stare optimă, sănătoase, sigure și productive. Tema propusă pentru acest an este „Celebrăm standardele FM la nivel mondial”, cu acțiuni de awareness la nivel internațional.

Industria de FM din România, pentru că putem vorbi de o adevărată industrie, este în continuă evoluție, cu o dinamică ce o depășește pe cea a construcțiilor și nu numai. Conform unor estimări pe care le putem considera realiste, la sfârșitul anului 2018 erau active în România peste 8.500 de firme specializate, prestând servicii profesionale de administrare, mentenanță, curățenie, peisagistică, catering și suport pentru mediul construit, însumând o cifră de afaceri de circa 10 miliarde de lei prin efortul a peste 150.000 de angajați.

Ca un exemplu de dinamică evolutivă, cifra de afaceri din 2018 este de 2,2 ori mai mare ca cea din 2010, incluzând ajustarea la inflație!

Asociația noastră se alătură, la rândul său, celebrării FM, a domeniului și a specialiștilor săi. Putem spune, în sens figurat, că pentru ROFMA ziua FM este... în fiecare zi. Activitatea noastră este permanent dedicată comunității FM românești prin programele, acțiunile și evenimente pe care le concepem și le pregătim. Astfel, continuăm cursurile autorizate de specializare, produs educațional unicat în domeniul nostru, deja cu o tradiție de 7 ani. La acestea se adaugă evenimente profesionale originale precum recent încheiatul Forum de Workplace Management, care s-a dovedit un succes ce se dorește repetat și anul viitor. Am început pregătirile pentru lansarea ROFMEX 2019, cu viziunea unui nou format, mai atractiv și focalizat pe educație, informare și business de succes în FM și Workplace Management.

În acest context, suntem bucuroși să anunțăm, în premieră, o nouă inițiativă a asociației noastre: Premiile ROFMA pentru industria de workplace și facility management din România. Aceste distincții vor onora performanța și înaltul profesionalism în domeniul nostru.

Cu ocazia World FM Day 2019, urăm succes și performanțe cât mai înalte întregii comunități FM din România!

Facility Management în România Facility Management 2019 World FM Day 2019 Workplace Management în România