Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

  • Home
  • Media
  • Stiri in FM
  • Soluție inovativă pentru asigurarea curățeniei și igienei în spații publice!

Soluție inovativă pentru asigurarea curățeniei și igienei în spații publice!

 

În noul context generat de apariția și extinderea, la nivel global, a Infecțiilor cu noul Coronavirus  - COVID 19  (COronaVIrus Disease 2019), comunitatea FM din România este intens preocupată de identificarea și implementarea celor mai eficiente soluții de prevenție și protecție față de acțiunea patogenă a virușilor responsabili. În calitatea sa de organizație profesională reprezentativă a acestei comunități, ROFMA se implică în acest efort prin diseminarea informațiilor relevante privind progresele în protecția la COVID 19 și limitarea, chiar eliminarea răspândirii maladiilor aferente.

Conform studiilor de ultima oră, validate de Organizația Mondială a Sănătății - OMS, virusul responsabil de COVID-19 rămâne activ pe diferite suprafețe cca. 9 zile.  Ca atare, profesioniștii în domeniu sunt preocupați de identificarea soluțiilor de înlăturare cât mai rapidă a virusului, rezultând astfel  reducerea riscului de contaminare direct de pe suprafețele din spațiile comune de contact, prezente în clădirile cu flux de utilizatori, precum instituțiile publice sau private. 
Răspunzând acestor cerințe, industria produselor antiseptice propune o soluție inovativă și cu eficiență probată – produsul NanoSeptic, recent lansat pe piață. Acest produs, sub forma de folii autocolante, se aplică pe diferite tipuri de suprafețe (plane, curbate, angulare etc.). Ca principiu de funcționare, prin interacțiunea luminii cu nanocristalele minerale din compoziția peliculei existente pe suprafața exterioară a foliei, se creează o reacție de oxidare mai puternică decât cea generată prin utilizarea clorului.
 
NanoSeptic funcționează 24/7, procesul de oxidare a contaminanților organici, respectiv al virușilor și a altor agenți patogeni, fiind unul continuu. Spre deosebire de dezinfectanții tradiționali, suprafețele cu folie NanoSeptic nu utilizează soluții toxice, metale grele sau alte chimicale. Cercetările de laborator au demonstrat că, pe suprafețele cu autocurățare prin nanotehnologie NanoSeptic, virusul nCoViD 19 devine inactiv și este înlăturat în decurs de max. 30 de minute.
Din punctul de vedere al aplicațiilor, NanoSeptic este eficient în zonele comune de contact de trafic intens, precum: mânerele sau clanțele de la uși, barele de contact, diferite suprafețe plane de deschidere, zonele de servit  masa , desk-uri de recepție și birouri, ecranele de comandă touch screen (bancomate), butoanele de la lift, telefoane mobile etc. Practic, aceste folii segmentabile pot fi utilizate aproape pe orice obiecte solide care presupun utilizarea de către mai multe persoane.
Pe lânga un aspect vizibil curat, foliile NanoSeptic oferă profesioniștilor noi căi ecologice de menținere a curățeniei și de prevenție, deosebit de importante în astfel de condiții cu risc patogen ridicat. Totodată, suprafețele protejate cu folii NanoSeptic permit utilizatorilor să identifice suprafețele cu adevarat curate, lipsite de risc patologic, generând astfel sentimente de încredere și  siguranță în desfășurarea activităților curente.

Pentru detalii și informații suplimentare - http://www.nanoseptic.ro

 

administrare cladiri curatenie profesionala NanoSeptic