Începând cu februarie 2019, ROFMA a devenit Asociația Română de Workplace și Facility Management. Mai mult...

Curs autorizat de specializare in facility management - sesiunea primavara 2020

Incep inscrierile pentru sesiunea primavara 2020 a Cursului autorizat de specializare in domeniul facility management, realizat in parteneriat cu Real Estate User Group (REUG) din cadrul Universitatii Tehnice din Viena!

Cursul are la baza programa stabilita prin standardul ocupational pentru educatie si formare profesionala pentru ocupatia de „manager de facilitati”, cod COR 242117, si este autorizat de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

Curs_autorizat_specializare_facility_management

Care sunt obiectivele cursului?

 1. Prezentarea integrala si sistematizata a domeniului facility management conform standardelor actuale europene si standardului ocupational national
 2. Informarea cursantilor, prin expuneri teoretice interactive si prin aplicatii practice, despre cele mai recente evolutii in sfera administrarii, intretinerii si operarii cladirilor
 3. Cresterea semnificativa a competentelor si a gradului de profesionalism al managerilor si specialistilor in FM

Cine poate participa?

Cursul este destinat cu prioritate managerilor si specialistilor din FM la nivel national, activi atat in firme furnizoare de servicii, cat si in departamentele administrative ale firmelor nationale, multinationale, retelelor de retail, retelelor bancare sau altor organizatii care detin si administreaza spatii proprii. De asemenea, cursul se adreseaza si clientilor care au relatii contractuale cu furnizorii de servicii de Facility Management.

Prezentarea lectorilor straini, invitati ai Cursului autorizat de specializare in facility management

Alexander RedleinDr. Alexander Redlein este profesor universitar la Universitatea Tehnica din Viena, specialitatea Management Imobiliar si Facility Management, presedinte al REUG si, in trecut, presedinte al IFMA Austria. A fost, de asemenea, membru al consiliului director al EuroFM.

Cu studii interdisciplinare in cadrul Universitatii Tehnologice din Viena si la Universitatea de Economie si Administrarea Afacerilor din Viena, dr. Redlein este impliat in cercetare, educatie si consultanta in domeniul FM de aproape 20 de ani. Este seful Institutului pentru Management Imobiliar si Facility Management (IFM) al Universitatii Tehnologice din Viena, care include 15 cercetatori in domeniile FM si Real Estate, fiind totodata responsabil cu transferul de tehnologie intre universitate si firmele specializate din Europa Centrala si de Est. Ca cercetator, a coordonat studii internationale privind importanta macroeconomica a FM in Europa Centrala si de Est si privind valoarea adaugata a facility managementului. Cercetarile sale privind mediul de lucru se concentreaza pe influenta mediului de lucru asupra productivitatii si starii de bine a angajatilor. Analizeaza, de asemenea, si impactul digitalizarii si automatizarii asupra serviciilor de FM.

Pe langa activitatea sa de cercetare, Dr. Redlein actioneaza in calitate de consultant strategic, stabileste concepte de FM pentru companii internationale si autoritati publice locale, optimizandu-le acestora procesele de FM, tehnologia informatiei si managementul mediului de lucru. Este, de asemenea, expert in sustenabilitatea cladirilor.

In prezent, conduce un MBA in FM la Universitatea Tehnologica din Viena si mai multe cursuri de specializare in FM, atat in Europa Centrala si de Est, cat si in India. Din 2012 este coordonatorul academic al Cursului autorizat de specializare in facility management organizat la Bucuresti de catre ROFMA.

Afilieri: Institutului pentru Management Imobiliar si Facility Management (IFM), Universitatea Tehnologică din Viena             

Andras Bajai

Andras Bajai este expert international in FM. Dupa terminarea studiilor universitare in domeniul informaticii si ingineriei la Budapesta, se perfectioneaza la ABB in managementul mentenantei si al centrelor de profit. Ocupa mai multe pozitii de management la firme internationale de prestigiu (BASF, Minolta, ABB, Lufthansa). Din 2005 devine actionar la Technical Facility Solutions Kft., iar din 2006 este si CEO al ThermoControl FM Kft, ThermoControl Romania si membru in CA al ThermoControl FM Services India.

 

 

Cat dureaza si cum este structurat cursul?

 • Cursul se desfasoara in perioada aprilie - iunie 2020 (incepand cu data de 8 aprilie), pe parcursul a patru module continand grupe tematice ce acopera toate sectoarele care compun domeniul FM.
  • Modulul 1 (8 – 10 aprilie 2020)
  • Modulul 2 (23  - 25 aprilie 2020)
  • Modulul 3 (14 - 16 mai 2020)
  • Modulul 4 (11– 13 iunie 2020)
 • Are o durata totala de 12 zile, fiind structurat in mod echilibrat intre prezentari teoretice si activitati practice.
 • Se incheie un examen de absolvire, continand o proba practica-prezentare proiect si o proba scrisa-test grila.

In urma elaborarii si sustinerii proiectului, veti obtine un calificativ de confirmare a absolvirii care va fi mentionat in Certificatul de Absolvire eliberat si recunoscut de ROFMA si de REUG, find semnat si de catre prof. Alexander Redlein de la Universitatea Tehnica Viena, in calitate de coordonator academic al cursului.  

Descarcati programul detaliat al Cursului autorizat de specializare in domeniul facility management

Unde se desfasoara cursul?

Prezentarile teoretice vor avea loc in Bucuresti, la Centrul de training ActivOne, str. Dr. Iacob Felix nr. 55, sect.1.
Activitatile practice se vor desfasura in cladiri administrate de firmele membre ROFMA.

Care sunt costurile participarii la curs?

Tariful de participare la curs este de 1200 Euro/pers.
Pentru membrii si membrii parteneri ROFMA, tariful de participare la curs este de 990 Euro/pers

La aceste sume se adaugă 19% TVA.

Tariful cuprinde:

 • Participarea la ambele sesiuni (4 module) ale cursului, atat la prezentarile teoretice, cat si la activitatile practice.
 • Suportul de curs in format electronic.

Cursul este organizat de ROFMA – Asociatia Romana de Workplace si Facility Management in parteneriat cu Real Estate User Group (REUG) din cadrul Universitatii Tehnice din Viena.

                                                             

De la prima editie pana in prezent, peste 200 de profesonisti activi in diferite domenii, top si middle manageri din peste 100 de firme, s-au specializat, prin absolvirea singurului curs de profil din Romania, evoluand spre pozitii superioare, cu competente si responsabilitati extinse. Printre companiile active pe piata locala care au beneficiat de acesti absolventi mentionam: Aeroportul International Bucuresti, Anchor Grup, Apa Nova, Archibus, ASIROM Vienna Insurance Group, BAT, BCR Real Estate, Bog'art, BNP Paribas Real Estate Advisory, BancPost, BSS, CA Immo, CBRE, Celestica, Continental Powertrain Romania, Coral Construct, EMCT, Enel, Ericsson, Franklin Investment, Frigotehnica, GDF Suez-Engie, H. Essers Investitii, HGC Facility Management Services, IKEA, ISS Facility Services, Landmark Management, Marfin Bank, OMV Petrom, Pasion Service, Telekom, Schenker Romtrans, Sonnae Sierra, UPC, UTI Grup, Vodafone. Cursul ofera participantilor o mai buna intelegere a tuturor proceselor de FM, contribuind la dezvoltarea unui limbaj comun in domeniu.

IMPORTANT! Limba de predare a cursurilor si de comunicare cu lectorii straini este engleza (fara translator). De asemenea, suportul de curs pentru cursurile care au ca autori lectori straini va fi tiparit in limba engleza. Cursurile sustinute de experti romani vor fi in limba romana. Va stam la dispozitie pentru orice detaliu sau informatie suplimentara la tel. 0733 73 23 58 sau email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Descarcati formularul de inscriere la curs

curs autorizat specializare in facility management